IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE – 27.05.2022.

Dobar dan, drage kolegice i kolege!
Na zadnjoj, 22. Sjednici Izvršnog odbora naše udruge, održanoj 05. svibnja 2022. jednoglasno je odabrano da se predstojeća izborna Skupština Udruge geodeta Osječko-baranjske županije, zakazana za petak, 27. svibnja 2022. u 14.00 sati, održi u Corner Restoran & ballroom, Velebitska bb, u Osijeku.

Nakon formalnog dijela skupštine, organiziran je ručak, a u toku su pregovori oko organiziranja glazbe.
Kao i dosadašnjih godina, ručak, piće i druženje do 21.00 sat besplatno je za naše članove i goste.
Službenu Pozivnicu za skupštinu možete preuzeti ovdje.

Napravljena je detaljnija analiza plaćanja članarine u 2020. i 2021. godini kojom je utvrđeno da nezanemariv broj naših članova nisu platili članarinu za jednu ili obje prethodne godine. Istima je nekoliko puta poslan e-mail sa zamolbom da uplate zaostale članarine. Neki su to izvršili, a nezanemariv broj još uvijek nije. Bilo je izgovora da u zadnje dvije godine, zbog korone nije bilo aktivnosti u udruzi pa su smatrali da tada nisu ni trebali plaćati članarinu.

Istina je da aktivnosti, zbog korone, nisu bile jednake kao prijašnjih godina, ali ih je bilo i koštale su.
Na prošloj elektroničkoj skupštini održanoj 28. siječnja 2021. (koja je bila skupština za 2020. godinu) jednoglasno smo odlučili da predviđenih 25.000,00 kn, koliko bi koštalo održavanje iste skupštine, doniramo stradalima potresom na Baniji, što smo i učinili 01. prosinca 2021. uplatom 25.000,00 kn Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, 16. listopada 2021.
Organizirali smo izlet u Pečuh za koji je kotizacija bila samo 50,00kn, a ekonomska cijena bila je oko 350,00 kn (upravo kako bi članovima nadoknadili manjak aktivnosti).
Za svaku godinu smo, kao članovi Hrvatskog geodetskog društva, za svakog našeg člana (pa i za neplatiše članarine jer se nisu ispisali) uplatili HGD-u po 36,00 kn.
Udruga ima redovite troškove „hladnog pogona“.
Ova skupština je, zbog korone, zaostala skupština za 2021. godinu i platit će se od članarina iz 2021.

Dakle, aktivnosti je bilo i sve ih plaćamo iz naših dosadašnjih članarina. Za 2020. i 2021. trošak po članu iznosi oko 200,00 kn/godini (što je skoro cijela godišnja članarina) plus sufinanciranje izleta u Pečuh.

Za ovu godinu su planirana i načelno već dogovorena najmanje dva predavanja, a organizirat ćemo i jedan izlet.

Prema Članku 18. statuta naše udruge, članstvo u Udruzi prestaje, između ostaloga, neplaćanjem članarine, u periodu dužem od jedne godine.

Stoga je na istoj sjednici izvršnog odbora jednoglasno donesena odluka da se članovi naše udruge koji nisu platili članarinu za zadnju, jednu ili čak dvije godine, a ako istu ne uplate do 16. svibnja 2022. godine, više ne smatraju članovima Udruge geodeta Osječko-baranjska županije te ne mogu niti prisustvovati predstojećoj skupštini.

O navedenom će ti članovi dobiti i zaseban e-mail.

Ukoliko netko nije siguran je li platio potrebne članarine, isto može provjeriti kod naše blagajnice, Sanje Krstić, tel 031/221 437.

Napominjem da umirovljeni članovi plaćaju 50% članarine, dakle 120,00 kn godišnje, a nezaposleni, učenici i studenti, dok su u takvom statusu, ne plaćaju članarinu.

Pozivam vas da se u što većem broju odazovete na skupštinu!

Svoj dolazak ili nedolazak na Skupštinu obavezno potvrdite najkasnije do utorka 24. svibnja 2022., našoj tajnici, 
Neli Toth na email: udruga.geodeta@gmail.com.

Hvala!
S poštovanjem,
Mirko Živković, dipl.ing.geod.
Predsjednik Udruge geodeta OBŽ