Welcome to Our Website

Predavanje u Graditeljsko-geodetskoj školi Osijek – poziv za prijavu

Obavještavam vas da će se u Graditeljsko-geodetskoj školi Osijek, Drinska 16A, od 10. do 12. listopada 2023. održati predavanje o teoretskoj osnovi daljinskih istraživanja, praktičnoj primjeni i obradi podataka te mogućnosti daljinskih istraživanja u svakodnevnoj geodetskoj praksi, a održat će ga stručnjakinju iz područja daljinskih istraživanja i profesoricu na Tehničkom Sveučilištu u Eskisehiru Gordana Kaplan.
Predavanje će se održati u školskoj predavaonici KIF-a (Pampas, dilatacija lijevo).

Na predavanju će sudjelovati samo učenici i nastavnici škole te naši članovi koji se prijave do ovog petka, 06. listopada.
Predavanje je besplatno, financirano je iz fonda akreditacije (eu projekti) i vodi se kao aktivnost škole, točnije, škola je dobila petogodišnju akreditaciju (sa najvećim brojem bodova u RH), tako da mogu sudjelovati u bilo kojem europskom projektu ili aktivnosti od interesa škole i struke.

Predavačica je vrlo stručna, a predavanje zanimljivo pa ga vrijedi poslušati.
Napomena vezana uz praktični rad (2. dan) – sudionici trebaju ponijeti svoj laptop. Sve će se raditi online.

Ispod prosljeđujem e-mail kolegice Margarete Trconić s programom predavanja i pozivom na predavanje.

U sklopu ERASMUS akreditacije u Graditeljsko-geodetskoj školi Osijek od 10.10.2023 do 12.10.2023 ugostit ćemo stručnjakinju iz područja daljinskih istraživanja i profesoricu na Tehničkom Sveučilištu u Eskisehiru Gordanu Kaplan. Program predavanja će se odnositi na teoretsku osnovu daljinskih istraživanja, praktičnu primjenu i obradu podataka te mogućnosti daljinskih istraživanja u svakodnevnoj geodetskoj praksi.

10.10.2023
9 – 11 h Uvod u daljinska istraživanja
11 – 11:15 h Pauza
11:15 – 13 h Uvod u Google Earth Engine
Prvi dan odnosi se na teoretsku osnovu daljinskih istraživanja: senzore, satelitske misije i podatke koje sadrži sama snimka te uvod u program za obradu snimaka Google Earth Engine: opis sučelja, mogućnosti i manipulacije s podacima.

11.10.2023
9 – 11 h Moguće studije slučaja daljinskih istraživanja
11 – 11:15 h Pauza
11:15 – 13 h Praktični rad u Google Earth Engine
Drugi dan se odnosi na mogućnosti praktične primjene i izradu koda u Google Earth Engineu.

12.10.2023
9 – 10.30 h Q&A s profesoricom te ceremonija zatvaranja i podjela diploma.
Ovim putem Vas pozivamo da se pridružite predavanju te se veselimo se Vašem dolasku.
Erasmus tim i nastavnici Graditeljsko-geodetske škole Osijek

Napominjem da, radi organizacije predavanja, do petka trebate prijaviti svoje sudjelovanje Margareti Trconić e-mailom (margareta.trconic(et)gmail.com).

S poštovanjem,
Mirko Živković, dipl.ing.geod.