STRUČNO PREDAVANJE – 28.11.2019.

Poštovane kolegice i kolege,
Udruga geodeta Osječko-baranjske županije, za svoje članove, ali i za sve ostale zainteresirane geodetske stručnjake organizira stručno predavanje na temu:
Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina – NOVINE U POSTUPANJU,
Zakon o komunalnom gospodarstvu i obveze JLS u evidentiranju infrastrukture“.

Predavanje će se održati u Osijeku, 28. studenoga 2019., s početkom u 11.00 sati, Trg Lava Mirskog 1 (gradska četvrt Gornji grad), a Godišnjim programom stručnog usavršavanja HKOIG polaznici predavanja ostvaruju ukupno 4/4 akademska sata.

Novine koje donosi Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina trebaju se odraziti kako na ovlaštenike tako i na zaposlenike katastra zadužene za aktualizaciju geodetskih elaborata. Jasnije su propisane odredbe za nekretnine koje ostaju u katastru zemljišta i nekretnine koje prelaze u katastar nekretnina.

Primjena Zakona ukazuje na različito upravno i tehničko postupanje pri izradi i pregledu geodetskih elaborata.

Odredba o registru zgrada predstavlja prvi korak ka katastru zgrada. Koji su koraci da se i ovaj dio nekretnina odgovarajuće evidentira u javnim registrima?

Zakon o komunalnog gospodarstvu propisao je jedinicama lokalne samouprave evidentiranje infrastrukture, što je svojevrsno navođenje obveze prema katastru infrastrukture. Koje područje propisuje Zakon o državnoj izmjeri katastru nekretnina?

Cijena predavanja (kotizacija) je 300,00kn.

Članovima Udruge geodeta Osječko-baranjske županije udruga sufinancira dio cijena pa je za njih konačna cijena 200,00kn.

Prijava se podnosi putem obrasca, a šalje se mailom na adresu udruga.geodeta@gmail.com zajedno sa potvrdom o uplaćenoj kotizaciji.

Pozivamo vas da se prijavite i prisustvujete navedenom predavanju.
Poziv možete preuzeti na poveznici ovdje.
Obrazac za prijavu možete preuzeti na poveznici ovdje.

Napominjemo da je broj mjesta ograničen veličinom dvorane.

S poštovanjem,
Mirko Živković, dipl.ing.geod.